Акценти
Начало / Видео / Книгите на Ена Цветанова и Йорданка Косева представиха днес пред плевенчани (видео, снимки)

Книгите на Ена Цветанова и Йорданка Косева представиха днес пред плевенчани (видео, снимки)

Представяне на 19-тата книга на Ена Цветанова – „Реплики” и на книгата „Довиждане, лято” с автор Йорданка Косева се състоя днес в ХГ „Дарение Светлин Русев“. Мероприятието бе организирано от Национален независим литературен кръг „Кайлъка”, а двете творби представи редакторът на книгите Иван Атанасов.

„Аз не измервам времето в месеци и години, а в изгреви и залези. Оказа се, че една жена, която до вчера не познавах, прави същото. И тя пише стихове, и така общува с хората и света. Йорданка Косева дълги години работи като фелдшер, но никога не престава да реди думите в закачливи куплети. Тя е прекрачила границата на седемдесетте, но е изпълнена с младежки дух и сила. По цял ден се щура с мъжа си в градината в плевенското село Комарево, но нито за миг не преустановява диалога с белия лист. Продължава да пише, да мечтае… Да има своя книга. И ето – това вече е факт!“, каза за книгата „Довиждане, лято” и нейната авторка Йорданка Косева редакторът Иван Атанасов.

За Ена Цветанова той сподели, че я е открил в нова светлина едва преди две години, но това, което е направила в новата си книга, е на толкова високо ниво, че не се сеща за друг подобен пример. „Изчел съм стотици книги, но умението да опишеш толкова точно някого само в четири реда, както е направила Ена, не съм срещал никъде досега“, не скри Атанасов.

Избрани моменти от книгите прочетоха ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ в Плевен, а за доброто настроение на публиката спомогнаха нежните звуци на пианото, които огласиха залите на галерията.

Следваща Предишна
книги Ена Цветанова Йорданка Косева 7
книги Ена Цветанова Йорданка Косева 6
книги Ена Цветанова Йорданка Косева 5

книги Ена Цветанова Йорданка Косева 3
книги Ена Цветанова Йорданка Косева 2
книги Ена Цветанова Йорданка Косева 1

Иван Атанасов
Йорданка Косева Иван Атанасов
Ена Цветанова

книги Ена Цветанова Йорданка Косева 4
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...