Акценти
Начало / Общество / Кметът проф. Димитър Стойков дава показания по делото „Зелов”

Кметът проф. Димитър Стойков дава показания по делото „Зелов”

проф. Димитър Стойков

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков е сред свидетелите, които днес ще дадат показания по делото срещу бившия зам.-кмет Алексей Зелов. В два поредни дни – 28 януари и 29 януари, Окръжен съд – Плевен отново заседава по делото „Зелов”, на което беше даден ход на 3 декември миналата година. Пред съдебната зала днес освен кметът беше и  бизнесменът Сашо Радуловски, от когото, според обвинението, е поискан подкупът. На предишното заседание той не се яви като свидетел и по тази причина беше насрочено ново заседание. В страни от тях началото на заседанието изчакваше и обвиняемият Алексей Зелов с адвоката си.

В 10 часа заседанието започна, като отново се гледа при закрити врати.

Освен показания на свидетелите, в тези два дни съдът ще изслуша и показанията на вещото лице по назначената физико-химична експертиза, което не се яви на предишното заседание поради болест.

Делото срещу Алексей Зелов е  по повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура , като бившият заместник-кмет  е обвинен във вземане на подкуп в размер на 4 000 лв. от плевенска фирма, която е имала договор с Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...