Акценти
Начало / Общество / Кметът информира днес съветниците за изпълнението на бюджета за полугодието

Кметът информира днес съветниците за изпълнението на бюджета за полугодието

Малко над 51 процента от плануваните за годината данъчни и неданъчни приходи са постъпили в общинския бюджет за полугодието. Това сочи информацията, която кметът на Плевен – проф. Димитър Стойков, днес ще представи пред общинските съветници по време на заседанието на местния парламент. Общо приходите в общинската хазна за първите шест месеца на годината са в размер на 16 млн. 084 хил.лв., като приходите от данъци са изпълнени близо 67 процента.

За същия период направените от общинската администрация разходи са в размер близо на 33 млн. 389 хил.лв, като приоритетно са осигурявани средства за заплати, осигуритерни плащания, за издръжка на образователните, здравните и социалните заведения.

Общо 40 точки и четири питания са включени в предварителния дневен ред за днешното заседание на Общинския съвет. Сред тях са предложение за приемане на проект на План за устойчива градска мобилност на Плевен за периода 2015-2025 г., продажба на общински нежилищни имоти и земеделски земи, отчет за дейността на Общинския съвет.  Почивната станция в Кранево отново ще е в дневния ред. Съсобственикът на имота – „Екогруп” ЕООД, е поискал възстановяване на средствата, които е вложил в ремонт и подобрения на общинския дял от имота. Исканата сума е в размер на 336 375 лв. Съветниците ще трябва да гласуват и прекратяване на съсобствеността между Общината и „Екогруп” чрез продажба на общинския дял от почивната станция в Кранево.

От БСП ще внесат предложение в дневния ред да бъде включена точка за изслушване на ландшафтен архитект Лидия Христова и архитект Красимир Попов – автори на проекта за обновяване на централния градски площад в Плевен, които искат да изкажат мнението си по повод изпълнението на проекта им.Старейшините в ляво дори ще настояват изслушването да е първа точка в дневния ред на заседанието.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...