Начало / Видео / Китаристи от Ориндж Каунти започнаха от Плевен турнето си в България

Китаристи от Ориндж Каунти започнаха от Плевен турнето си в България

Два китарни ансамбъла, част от музикална школа „Зелената стая”  от Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ изнесоха снощи концерт в Арт център Плевен. Под диригентството на братята Петър и Никола Чекърджикови те представиха разнообразна програма по произведения на Хендел, Хектор Пиацола, Андрю Форест, Атанас Радулов, Юрген Киндъл, Хансжоахим Капс и други.

Концертът в Плевен е първата им спирка от турнето им в България. Повод да посетят нашия град е провеждащата се тук Лятна китарна академия. Турнето им включва още концерти във Велико Търново, Шумен, Варна, Пловдив и Калиакра.

Преди да отпътуват от Плевен двамата създатели и преподаватели в музикалната школа – Петър и Никола Чекърджикови, ще проведат среща с преподавателите от китарната академия и майсторски клас с участниците в нея.

„Това е един добър завършек на първия курс на академията. Тя беше много ползотворна и съм щастлив, че успяхме да реализираме тази добра инициатва”, каза Николай Михайлов, преподавател по класическа китара от НУИ „Панайот Пипков” в Плевен и инициатор на академията. Той изказа благодарност на всички, които са подпомогнали финансово нейното провеждане, включвайки се в организираните две благотворителни вечери.

През август – от 17 до 23 август, ще се проведе вторият курс на Лятната китарна академия. В него ще участват по-малки музиканти – от 7 до 12 години, нещо, което се прави за първи път в България, обясни Николай Михайлов.. Общо  30 деца са се включили в двата курса на Лятната акедимия. Преподаватели са Росен Балкански, Екатерина Икономова, Боян Дойчев, Любомир Анов и Николай Михайлов.

Следваща Предишна
IMG_1816оркестър
IMG_1815китаристи ориндж каунти
IMG_1813участници-2

IMG_1812участници
IMG_1810диригент
IMG_1814китаристи ориндж каунти
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...