Начало / Култура / Китайски творци ще посетят Галерия-дарение „Колекция Светлин Русев” в Плевен

Китайски творци ще посетят Галерия-дарение „Колекция Светлин Русев” в Плевен

галерия "светлин русев"

Китайски творци ще посетят Художествената галерия-дарение „Колекция Светлин Русев” в Плевен. Визитата на гостите ще се състои днес, информира за infopleven галеристката Мария Мескин. Посещението е във връзка със завършения първи етап от българо-китайския проект на Съюза на българските художници и Дружеството на художниците на провинция Джъдзян за обмен в областта на визуалните изкуства. Финалът на събитието беше поставен с изложбата „Китайска съвременна живопис“, която беше открита на 21 юли в Изложбен център „Шипка“ 6 в София. Експозицията ще остане там до 8 август.

китайска изложба

В изложбата са подредени 42 живописни творби на 11 китайски художници – преподаватели в Китайската академия за изящни изкуства в град Ханджоу, провинция Джъдзян, която има дългогодишна история.

Съвместният проект включва различни форми на дейност, притежава уникален потенциал да бъде надграждан в перспектива и разполага с богата програма, обхващаща изложби, работни посещения, творчески резиденции и пленери. Той се реализира във връзка със 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай, поясняват организаторите от Съюза на българските художници.

китайска изложба

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...