Начало / Култура / Картини, музика, поезия и вино в Арт център Плевен

Картини, музика, поезия и вино в Арт център Плевен

Арт център изложба

В Арт център Плевен снощи беше открита национална изложба, с която бяха открити Камерните музикални вечери. В продължение на три дни  Арт център Плевен ще бъде сцена за изява на музиканти от различни жанрове.

Изложбата снощи беше открита от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, който подчерта, че Арт центъра, за краткото време от създаването му, вече е истинско средище на изкуството.

С приветствие към участниците и гостите се обърна и Цвета Кирилова от сдружение „Азбукари“, която подари на гостите изпълнение на прекрасни стихове на поета Валери Петров.

Арт център изложба

Изненадите продължиха със създаване на картини с вино на фона на изпълнения на ученици от НУИ „Панайот Пипков” в Плевен.

IMG_2800

В националната изложба са представени творби на 14 автори от градовете, с които Арт център Плевен изгради културни мостове. Голяма част от тях присъстваха на откриването и се включиха в пърформанса с вино.

Камерните музикални вечери тази вечер ще продължат с изпълнения на дуо Доротея и Гена Люцканови. Третата вечер е за група „Бора Де” с вокалистка атрактивната Боряна Докле. Началото на концертите е от 19 часа.

IMG_2828

IMG_2833

IMG_2831

IMG_2799

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...