Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Кандидатите за кметове на АБВ в Плевен и Никопол на работно посещение в Румъния

Кандидатите за кметове на АБВ в Плевен и Никопол на работно посещение в Румъния

Кандидатите на Плевен  – Цветан Антов и на Никопол – Любомир Мачев заминаха днес на работно посещение в  град Миовени – Румъния. Те са поканени от ръководството на  града по повод празника на Миовени, който е побратимен с Никопол. Целта на посещението е разширяване на контактите между местните власти на  България и Румъния.   Миовени е град с добре развита икономика и промишлен център на Румъния, с безработица само седем процента.  Посещението в Миовени ще доведе до конкретни резултати, заяви кандидатът за кмет на Плевен Цветан Антов. „Това е един от най-успешните градове в Румъния, тъй като там се намира един от най-големите заводи на територията на страната – заводът за автомобили „Дачия”. Целта на моето посещение там е осъществяване на контактите с това кметство. Знаете, че  Плевен е побратимен с доста градове, но общинското ръководство през последните години  използва побратимяването само за екскурзии, а трябва да се популяризира и да се рекламира повече, като туристическа дестинация, защото хората има какво да видят, като туристически обекти в Плевен и в това число и Никопол. И се надявам да постигнем и разширим взаимоотношенията в икономическата сфера. Плевен има нужда от инвестиции и най-големия проблем е безработицата и се надяваме да постигнем добри резултати в работната среща“, каза Цветан Антов.

Цветан Антов Никопол

В Никопол безработицата достига 50 процента, заяви кандидатът за кмет Любомир Мачев.„Отиваме с надеждата в община Никопол да разширим контактите си със самия град и в икономическо отношение, тъй като засега сме на ниво културен обмен. Тук, в нашата община, имаме надеждата и имаме и ресурса, историческите дадености с обекти, като се надяваме да развием туризма, но основата е да се постави в днешния ден срещата, която предстои в Миовени, да се постави началото на едно взаимоизгодно икономическо взаимоотношение с този град, тъй като при нас безработицата е много голяма – наближава 50 процента и вложените през изтеклия мандат милиони не доведоха до намаляването на безработицата, а напротив – задълбочи се, яви се вътрешната миграция, напускат младите хора и няма никакви предложения, които може да даде общинска администрация към бъдещи инвеститори. Затова отиваме с тази надежда, наистина да се реализира нещо“, заяви Любомир Мачев.

Благодарение на сътрудничеството между Никопол и Миовени, от румънска страна са предоставени средства за ремонт на пенсионерския клуб в с. Дебово.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...