Акценти
Начало / Култура / Как идея за осмомартенски подарък прерасна в цяла изложба (галерия)

Как идея за осмомартенски подарък прерасна в цяла изложба (галерия)

„Пролетни импровизации” е мотото на изложбата, която снощи беше открита в Търговски център „Макси” в Плевен. В нея са представени творби на десетина млади и талантливи жени от Плевен. Изложбата е организирана от графичния дизайнер и режисьор на анимационни филми Анита Тончева. Замислила я като подарък на майка си за Осми март. „На 25 години съм и съм измисляла всякакви оригинални подаръци за мама. Сега реших да й подаря изложба, тъй като тя рисува вкъщи. Така се събраха и други жени, които се занимават с творчество. И този огромен ентусиазъм беше обединен в изложбата „Пролетни импровизации”, сподели при откриването Анита Тончева.

Посетителите ще могат да видят картини, оригинални бижута от ципове, рисувана коприна, картини върху камък, детски играчки. Авторите са Рени Тончева, Стела Цанова, Вилма Станева, Таня Йорданова, Мирия Керенска, Даяна Тончева, Невена Пенчева, Надежда Цолова, Алла Петрова, Марияна Георгиева, Милена Тодорова , Даринка Попова и Олга Пен.

IMG_8054izlojba prolet

Посланието на изложбата е за повече усмивки и цветно настроение, затова и откриването й стана ден след посрещането на Първа пролет. За добре дошли към посетителите имаше малка закачка – мустачки на клечка, които да поставят пред лицето си.

За да благодари на всички, които отдадоха положителна енергия за тази изложба, Анита Тончева беше подготвила специални грамоти. За доброто настроение на първите посетители се погрижиха майсторите на суинга от клуб ”Swing&Hop”, с ръководител Димитър Анастасов. Изложбата беше придружена от кулинарните вкусотии на Деница Христова.

IMG_8067izlojba prolet

IMG_8071izlojba prolet

IMG_8061izlojba prolet

IMG_8064izlojba prolet

IMG_8052izlojba prolet

IMG_8053izlojba

IMG_8072izlojba prolet

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Strahotna ideq,osashtestvena ot strahotni i talantlivi hora! Da si pojelaem po chesto da sme svideteli na podobni proqvi !!!