Начало / Спорт / Кадетите на „Спартак“ с разочароващо представяне във втория турнир на регион „Мизия“

Кадетите на „Спартак“ с разочароващо представяне във втория турнир на регион „Мизия“

кадети Спартак Плевен
Снимка: bgbasket.com

Две загуби претърпяха кадетите до 16 години на баскетболния Спартак (Плевен) във втория турнир от регион „Мизия“, който се проведе на 22 ноември в град Троян. Възпитаниците на Тихомир Милев се представиха разочароващо, като паднаха и в двете си играни срещи. В първия двубой младите плевенски баскетболисти отстъпиха на Дунав (Русе) с 44:70, а във втория, бяха надиграни от състава на домакините с 90:53. Загубата от местния Чавдар остави плевенчани на четвърто място в подреждането с актив от 5 точки. Припомняме, че в първия турнир, който се състоя преди две седмици в Плевен, спартаковци извоюваха единствената си победа в групата, срещу Раковски (Севлиево) с 59:25.

В другите три мача, които се играха в Троян, в битката за първото място в региона Етър 49 (Велико Търново) се справи с Дунав, като го победи с 66:42, Чавдар разнищи Раковски с 95:12, а търновци също се наложиха убедително над младите баскетболисти от Севлиево с 87:14.

Така в класирането начело без загубен мач излезе Етър с 8 точки, пред Дунав със 7, Чавдар с 6, Спартак с 5 и последен е Раковски без победа и с актив от 4 точки.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...