Акценти
Начало / Общество / И плевенчани участваха във възстановката „Защитата на Шипка 2014”

И плевенчани участваха във възстановката „Защитата на Шипка 2014”

шипка възстановка

Представители на Национално дружество „Традиция” – Плевен участваха в историческата възстановка на епохалните боеве преди 137 години на връх Шипка, която се състоя на 23 август. Съгражданите ни Маргарит Даков, Мануш Христов, Милен Първанов и Митко Велковски работят и се развиват в различни сфери, но любовта им към отечеството ги е събрала в изпълнението на общата цел – популяризирането на славната българска история, идентичност и бит.

шипка

И тази година плевенските патриоти отдадоха почит и участваха в пресъздаването на решителните боеве на връх Шипка, състояли се на 21-26 август 1877 г. Групата на съвременните опълченци наброява 20 души и те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие.

Шепка

Погледът назад към славното ни минало е зареждащата искра която ще подпали самосъзнанието ни и ще ни даде сили да излезем от мрачните времена в които живеем, споделя Милен Първанов. Нека се поклоним пред подвига на знайните и незнайни герои дали живота си за нас. Благодарение на тяхната саможертва ние имаме възможността да живеем свободно и да се наречем с високо вдигнати глави българи, признават плевенските патриоти.

 

Шипка

 

 

Снимки: Мая Георгиева

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...