Акценти
Начало / Култура / Истинските истории на психиатъра Радка Гайдарова продължават в нова книга

Истинските истории на психиатъра Радка Гайдарова продължават в нова книга

Още истински истории

Новата книга на психиатъра доц. Радка Гайдарова ще се появи на книжния пазар на 10 септември, информират издателите от „Леге Артис“. Четивото се нарича „Още истински истории“ и е продължение на първия сборник с разкази със сходно заглавие.

В новата творба на авторката са намерили място различни случки от живота. Някои от тях са сурови, други – забавни, но всички те носят мъдрост, с тях израстваме духовно, пояснява доц. Гайдарова. В книгата имат място и случаи от дългогодишната й психиатрична практика, която й позволява да проникна в човешката душа и да установи какви сложни психически процеси протичат в нейните пластове: възприятия, емоции и мисли, които по един или друг начин при психичноболните са разстроени. „Това определя и техния свят, който е по-различен от този на здравите. В него има много тъга и драматизъм – преживявания, към които трябва да се отнасяме с разбиране и съпричастност. Колкото по-добре ги познаваме, толкова повече ще ги разбираме и ще сме склонни да им оказваме онази подкрепа, от която те силно се нуждаят”, споделя тя.

Радка ГайдроваРадка Гайдарова е родена в град Стара Загора. Завършва медицина във Варна. От 1970 г. живее в Плевен. Работи като асистент и после като доцент към Катедрата по психиатрия и медицинска психология при Висшия медицински институт в града и като началник на Втора психиатрична клиника за жени към Университетската болница за лечение.

Има множество публикации и издадени монографии на медицинска тематика, както и поетични сборници за деца и възрастни (2007 и 2010 г.). През 2012 г. излеза първият й сборник с разкази „Истински истории” с издател „Леге Артис“.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Поздравления за новата книга!