Акценти
Начало / Общество / „Инжстрой“ очита 335 хил. лв. загуба за първото шестмесечие, управителят подава оставка

„Инжстрой“ очита 335 хил. лв. загуба за първото шестмесечие, управителят подава оставка

Ренета Иванова Инжстрой

335 000 лева е загубата за първото шестмесечие на тази година за общинското дружество „Инжстрой” ЕООД, сочат данни от отчета, който ще бъде представен на утрешното редовно  на Общинския съвет. За първото тримесечие отчетената загуба е 180 000 лева, а за второто тримесечие тя е 155 000 лева, т.е. има намаление с 25 000 лева, отчитат все пак позитивна тенденция от ръководството.

Към 30 юни дружеството няма просрочени задължения към държавата, персонала, лизингови компании и банки. За същия период средно списъчният състав е 152 лица.

Местните старейшини ще гласуват и оставката на управителя на дружеството Ренета Иванова, която е заявила желание за прекратяване на договора й по взаимно съгласие. С решение на местния парламент Иванова застана начело на дружеството на 26 януари 2012 година. За оставка на Ренета Иванова се заговори, след като тя представи обезпокояващи данни за състоянието на дружеството в края на 2013 година. Тогава стана ясно, че то приключва годината със загуба в размер на 662 000 лв.

Очаква се съветниците да изберат нов управител на „Инжстрой“, което ще стане възможно след приемане на промените в Наредба № 8 за условията и реда на упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества. Промените в наредбата са първа точка от предварителния дневен ред на утрешното заседание.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...