Акценти
Начало / Общество / Има ли вид улица „Вит” в Плевен?

Има ли вид улица „Вит” в Плевен?

улица Вит Плевен

Или е по-точно въпросът да се зададе така – на какво има вид улица „Вит”? Само че ще е трудно да се намери точен отговор. Едно е сигурно – изобщо не прилича на улица!

Улицата се намира в Северната индустриална зона на Плевен и в добрите години на града ни е била единствената пътна артерия към Винзавода, Бирената фабрика.

ул. Вит Плевен

Сега, в не толкова добрите години на Плевен, старите Винзавод и Бирена фабрика не съществуват, но ул. „Вит” продължава да е единствената пътна артерия към десетина фирми, между които една френска за производство на малц, „Сортови семена”, предприятие на Съюза на слепите, подстанция на Електроразпределение и още няколко частни фирми.

ул. Вит Плевен дупки

И всеки ден за работещите в тези фирми е истинско изпитаниe придвижването до работните им места. А съвсем скоро, това може  да стане и невъзможно. Защото траповете и пропаданията по пътя вече са толкова големи, че ще е трудно да се преминава през тях. Защото по ул. „Вит” не избягваш дупките, а само можеш да избереш по-малката, в която да „скочиш” с колата. В началото на юни френският посланик беше в Плевен по повод официалното представяне на компанията за производство на малц. Как ли посланикът е минал по тази улица или от съображения за сигурност срещата му с плевенските управници се проведе в някой офис в града?!

В задалото се предизборно време ще се наслушаме колко всички са загрижени за малкия и средния бизнес и какво ще направят за него, само да бъдат избрани.

Но за малкия и средния бизнес, който всеки ден троши колите си по ул. „Вит”  в Северната индустриална зона на Плевен, всички тези обещания ще си останат поредните голи обещания, ако не се намерят средства и воля улицата да бъде основно ремонтирана. Защото навсякъде по света е така – изграждаш инфраструктурата, поддържаш я и така създаваш условия на бизнеса да се развива. И после чакаш възвращаемост от данъци. При нас данъците се вземат, но какво се получава срещу тях – много подобни улици, като „Вит” в Плевен.

А с есенните дъждове, положението ще стане още по-критично, защото водата ще направи трудна преценката коя дупка е по-малко дълбоката.

ул. Вит дупки

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...

Един коментар

  1. Че то колко свестни улици има в Плевен изобщо? Общината само усвоява средства и отбива номера с някоя „кръпка“