Начало / Общество / Илиян Йончев: Протягам ръка към всички за доброто на Плевенска област

Илиян Йончев: Протягам ръка към всички за доброто на Плевенска област

Новият областен управител на Плевен Илиян Йончев официално встъпи днес в длъжност. На специална церемония в сградата на Областна управа, в присъствието на народни представители от Плевенски регион, кметове на общини, общински съветници, официални лица и журналисти той пое поста от временно изпълняващия длъжността Тошко Гетов.

Тошко Гетов изрази увереност, че новият областен управител е човек, който познава проблематиката в областта и е убеден, че успешно ще преодолее предизвикателствата и с лекота ще изпълнява длъжността. Със желанието да направят първите стъпки на Илиян Йончев на поста по-лесни, досегашният екип на Областна администрация му подариха класьор с информация за структурата на един от основните документи – системата за финансово управление и контрол, върху която се базира, гради и осъществява цялата дейност на Областна администрация. „Ще намерите и информация за одитите, осъществявани в администрацията, от тях ще добиете ясна представа и за някои от нещата, които като проблематика се е наложило да отстраним във времето и да усъвършенстваме работата на Областна администрация. Ще намерите също подробности и за текущи и приключили проекти, които сме изпълнявали, но това не изчерпва целия обем от информация, която ще трябва да познавате”, каза още Тошко Гетов. Той подчерта, че най-отгоре е поставен един от основните стратегически документи – стратегията за развитие на област Плевен през следващия програмен период, чието приемане ще е една от първите задачи на новия областен управител. Окончателното й обсъждане и приемане предстои на 26 юни, сряда.

Областен управител Илиян Йончев

В отговор на това Илиян Йончев протегна ръка и се ръкува с досегашния зам.-областен управител, след което заяви: „Неслучайно протегнах ръката си към Тошко Гетов, тъй като смятам политиката, която ще води Областна администрация в Плевен да бъде политиката на протегнатата ръка – към всички кметове, всички Общински съвети, към бизнеса, към хората”. Той обясни, че вече се е запознал в детайли със стратегията за развитие на област Плевен и дори има някои малки редакционни бележки, които ще представи в сряда. По думите на Йончев, приоритетно в следващия период област Плевен трябва да навакса малкото изоставане, което имаше през последния програмен период и да се възползваме максимално от възможностите, които предлага Дунавската стратегия. „Аз познавам наистина в детайли работата и състоянието, в което се намира община Плевен, но това не означава, че ще гледам по друг начин на останалите общини. Напротив, за всички кметове и общински съветници моят кабинет е отворен, независимо коя политическа партия представляват – в името на Плевен и на областта”, декларира Илиян Йончев.

Своята подкрепа в работата му – и персонално, и като народни представители от Плевенски регион, заявиха също Митхат Метин, Любомир Петков и Петър Дулев. Те заявиха, че ще помагат с всички сили за случването на много важните за региона проекти през следващия програмен период. Основната цел, която всички подчертаха, е да се повиши качеството на живот на хората в областта, да се съживи икономиката и да  се навакса забавянето от сегашния програмен период. От новия областен управител също се очаква да бъде активен субект на властта в процесите по привличане на инвеститори.

Ректорът на  Медицински университет Плевен – проф. Славчо Томов, връчи поздравителен адрес на Илиян Йончев и подчерта, че присъствието му е признак за това, академичната общност на област Плевен стои зад областния управител. Проф. Томов заяви, че вярва в Йончев и му пожела да привнесе малко академичен привкус по време на своето управление.

На церемонията беше пояснено и че се очаква имената на зам.-областните управители да станат известни до края на тази седмица. Както и че пресцентър на областния управител е Диана Пешакова.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Естествено , че ДПС и слугите на дпс ще изразят подкрепа . А мазния главен счетоводител от Мед.университет , не е ли бил?? Потурлиев ? Или само ректора