Начало / Култура / Изявени дейци на културата от Плевен ще бъдат отличени на „КДК – Арт“ в петък

Изявени дейци на културата от Плевен ще бъдат отличени на „КДК – Арт“ в петък

Традиционните годишни награди за постижения в областта на културата „КДК – Арт“ ще бъдат връчени на 26 юни, петък, от 18:00 часа във фоайето на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. За това съобщи председателят на Клуба на дейците на културата в града ни Никола Попов.
Номинираните културни дейци за наградите вече са ясни, а журито, което ще определи победителя, е с председател Ванко Найденов и членове Георги Стойков, Димо Дешев, Асен Антонов и Красимир Рангелов. Те ще имат нелеката задача да определят победителите в четирите категории.
В раздел „Литература“ са номинирани Лалка Павлова, Христина Комаревска и Димитър Цанов. В раздел „Театър” Георги Ангелов, Мариян Стефанов и Цветелина Кирилова ще се конкурират за статуетката. Деян Павлов – диригент на Плевенската филхармония, Чавдар Вълков – цигулар, и Иво Данчев – тромпет, ще се състезават за наградата в раздел „Музика“. За приноса си в изобразителното изкуство пък са номинирани Нина Петрова, Драгомир Райчев и Павлин Ковачев.
По традиция и тази година ще бъде присъдена награда за меценатство. Към днешна дата носители на тази награда са Христомир Христов – Манеца, Найден Зеленогорски, доц. Емилияна Конова и Януш Дончев.
Награждаването, което се провежда от 1997 година насам с кратки прекъсвания, се организира с подкрепата на Община Плевен. Именно Общината е подсигурила и средствата за статуетките на отличените дейци, които са изработени от скулптора Красимир Рангелов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...

Един коментар

  1. културтрегер

    Само като видя кои са „меценатите“ и ми става тъжно и трагично. Как може?