Начало / Спорт / Изтеглиха жребия за националните финали на Каменица Фен Купа 2014

Изтеглиха жребия за националните финали на Каменица Фен Купа 2014

каменица

На специална пресконференция днес, бе изтеглен жребият за националните финали на Каменица Фен Купа 2014, които ще се проведат този уикенд (30 и 31 август) на градския стадион в Русе, пише plevensport.eu . Съдбата на 24-те отбора финалисти в тазгодишното издание на турнира бе решена с помощта на генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева. Националните финали ще протекат по добре познатата схема – 6 групи по 4 отбора. Единственият плевенски отбор, който преодоля квалификациите, „ГП Лука“ попадна в шестата група „Е“, заедно с тимовете на „Лазур Свети Влас“ (Свети Влас), „Парк Дизайн“ (Русе) и „Дринк Теам“ (Стара Загора).

Отборите във всяка от групите ще изиграят по 3 мача всеки срещу всеки, като първите два тима и четирите най-добри трети ще продължат във фазата на директните елиминации, където всеки равен мач ще се решава с дузпи.

В турнира се включиха близо 1 800 отбора и над 18 000 участници. Изиграни бяха над 2 000 футболни дербита, а броят на раздадените награди и отличия надхвърли 7 000, информират организаторите на турнира. Ваня Гешева изтегли отбора на „Анархия“ от града домакин, който ще оглави група „А“. Заедно с русенци в първата от шестте групи се паднаха и „Южен Полъх“ (Пловдив), „Белатрикс“ (Смолян) и „Шести Участък“ (Габрово).

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов отличи приноса на Каменица Фен Купа за развитието на българския футбол, след което също се включи в жребия и изтегли отбора на „Никон М“ (Велико Търново), който отива в група „Б“ заедно с тимовете „Ремиза“ (Стара Загора), „Марибор“ (София) и националните шампиони за 2013-та „Антибиотик“ (Разград).

Следващият в тегленето на жребия бе домакинът Кирил Глушков. Той извади от урната името на „Ветерани Черно Море“ (Варна). Те ще споделят група „В“ с конкурентите си „ВиК ООД Враца“, „Русокастро“ (Бургас) и „ПСЖ“ (Кюстендил).

Борбата за надмощие в група „Г“ също се очертава много оспорвана. В нея се подредиха тимовете на „Каталунците“ (Кирчево), „Оазис“ (Пловдив), „Стрелците“ (София) и „МК Галакси“ (Хасково).

Жребият отреди начело на група „Д“ да бъдат националните шампиони за 2007-ма и 2010-та година „Трите Мечки“ (Шумен), които със сигурност ще дадат всичко от себе си в стремежа да отбележат требъл от национални титли. Техни конкуренти в груповата фаза ще бъдат „Пчелна Майка“ (Враца), „Авангард“ (Сандански) и „Интер“ (Варна).

Пътуването до Рио де Жанейро не е единственият залог, който стои пред победителите в тазгодишното издание на турнира. Допълнителен стимул за тях носи и социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол“, която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията до момента, за всеки отбелязан гол по време на мачовете от турнира, „Каменица“ АД ще заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите национални шампиони.

Отбелязаните до момента голове от 28-те квалификационни и 12-те полуфинални кръгове са точно 8 593. Към тази сума остава да се добавят и попаденията от националните Финали.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...