Акценти
Начало / Култура / Изпълнители от цялата страна ще участват във Фестивала на патриотичната песен в Плевен

Изпълнители от цялата страна ще участват във Фестивала на патриотичната песен в Плевен

цветна алея в Градската градина

Близо 50 изпълнители – хорове, вокални групи и солисти, вече са заявили участие в четвъртото издание на Фестивала на патриотичната песен „Отечество”, научихме от Евгения Иванова, председател на ПП „Нова зора” – Плевен, по чиято инициатива се провежда фестивала.

Той ще се проведе на 7 юни, неделя, в Градската градина. На специално построена сцена пред оркестрината ще се изявят изпълнители от Бургас,Стара Загора, Горна Оряховица, Полски тръмбеш, Ямбол, Зверино, Троян, Ловеч , Русе, Славщица, Долни Луковит, Садовец.

Фестивалът ще бъде открит с изпълнения на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков. Оркестърът ще направи малко шествие от площада пред сградата на Общината до сцената.  След това в концерта ще се включат и мажоретки.

Да приветства участниците във фестивала е поканен кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, научихме още от Евгения Иванова. С поздрав ще се обърне и Минчо Минчев, председател на ПП „Нова зора”.

Фестивал „Отечество” има конкурсен характер. Жури с председател Елка Недялкова, преподавател по народно пеепе в НУИ „Панайот Пипков” и членове – Ваня Делийска, диригент на хор „Звъника” и Валентин Недялков, преподавател в НУИ „Панайот Пипков”, ще оценяват изпълненията на участниците. Ще бъдат връчени грамоти и лауреатски звания в трите групи – хорове, вокални групи и индивидуални изпълнители.

На 10 от най-активните участници във фестивала, които са се включили във всичките му досегашни издания, ще бъдат връчени медали за принос, каза Евгения Иванова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...