Начало / Култура / Изненадващи обрати, комични ситуации, свеж хумор – това предлага премиерният спектакъл „Световъртеж” на плевенската Драма /фотогалерия/

Изненадващи обрати, комични ситуации, свеж хумор – това предлага премиерният спектакъл „Световъртеж” на плевенската Драма /фотогалерия/

Световъртеж

Преуспяващ политик в зряла възраст и неговият единствен син – Луи. И една гувернантка, която се грижи за дома, защото майката е изчезнала много отдавна. Бащата и синът имат годеници и подготвят своите сватби – а за да бъде достатъчно ефектно – в един и същи ден.  Всичко върви по план. Животът е прекрасен… Но идва един американски полковник от дипломацията, който, оказва се, знае интересни подробности за живота на семейство Ламар.  И бурята започва –американският полковник всъщност е жена, която се оказва бащата, бащата – не е баща, годеницата на бащата е майка, а гувернантката – е, тя е любовница на бащата и сина, но всъщност е мъж!

Световъртеж (5)

В тази стихия на забъркани истории завихря спектакълът „Световъртеж” на режисьора Димо Дешев, чиято премиера беше снощи на сцената на Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен. За бурния смях, който на талази залива залата, виновници са и актьорите  Мариян Стефанов, Георги Ангелов, Сергей Константинов, Мариета Калъпова  и Цветослава Кирилова, които се чувстват чудесно сред декорите на сцената и в костюмите, подбрани от сценографа Зоя Минева.

Световъртеж (3)

Хуморът е свеж, без залитане по първосигнални асоциации, диалогът е динамичен и провокативен. А редящите се една след друга комични ситуации, поддържат докрай високия градус на забавлението. До голямата бомба в самия край на спектакъла..

Със сигурност ситуационната комедия „Световъртеж” не бива да бъде пропусната да се гледа, забавлението и смехотерапията са гарантирани.

Световъртеж (4)

Световъртеж

Световъртеж

Световъртеж (8)

Световъртеж (9)

Световъртеж (10)

Световъртеж (7)

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...