Акценти
Начало / Спорт / Излъчиха победителите от четвъртия турнир от веригата „Млад гросмайстор“

Излъчиха победителите от четвъртия турнир от веригата „Млад гросмайстор“

ALIM768шах млад гросмайстор

38 млади шахматисти от Плевен, Враца и Червен бряг участваха в четвъртия турнир от веригата „Млад гросмайстор“, който се проведе на 21 и 22 февруари в Плевен. Главен организатор на турнира е  Варненският клуб „Веселин Топалов 2004“, а изпълнител – СКШ „Плевен XXI“, един от партньорите в проекта „Надеждите на България“.

Участниците се състезаваха в три възрастови групи: до 8г., до 10г. и до 16г., с отделно класиране на 12-годишните. Най-малките шахматисти изиграха по7 партии  кръгова система, а другите два турнира се играха по Швейцарска система в 6 кръга.

След излъчването на победителите в този кръг,  временните водачи по групи са: до 8г. Данислав Гърков НУ „Христо Ботев“ с 60 точки от 60 възможни;до 10г. Преслав Велюв СОУ „Петър Берон“ Червен бряг с 55 точки; до 12г. Захари Иванов СОУ „Иван Вазов“ с 57 точки; до 16г. Давид Цветанов МГ „Гео Милев“ с 59 точки

Петият турнир от веригата „Млад гросмайстор“ ще се проведе на 14 и 15 март в Плевен.  След него ще се определят 16 финалисти, които ще придобият право на участие в Националния турнир „Надеждите на България“ през месец май.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...