Акценти
Начало / Общество / Изложба представя незабравими моменти от 29-то издание на Лауреатски дни «Катя Попова»

Изложба представя незабравими моменти от 29-то издание на Лауреатски дни «Катя Попова»

IMG_3319

Тази вечер във фоайето на зала «Катя Попова» в Плевен беше открита камерна фотоизложба под наслов «Музикален обектив». Представените 20  фотографии са резултат от конкурса за млади фотографи, който беше проведен в рамките на Международния фестивал лауреатски дни «Катя Попова», чието 29-то издание се проведе от 23 до 26 септември в Плевен.

IMG_3330

Младите фотографи  Деница Рулинска – Иванова, Ивелин Илиев и Николай Димитров са уловили с обектива си незабравими моменти от фестивала, които сега всички имаме удоволствието да видим отново, каза при откриването на изложбата Дорошенко от отдел «Култура» на Община Плевен.

Поздравително писмо до младите автори беше изпратил и организаторът на конкурса Мартин Карнолски, в което подчертава, че работата по организирането на фестивала е била «не само  огромно удоволствие, но и огромна отговорност», за да се проведе един стойностен културен форум.

IMG_3342

Тримата млади фотографи бяха наградени с ваучери на стойност 70 лв., които им връчи техният колега Никола Попов от името на организаторите на фестивала. От името на всички благодари Деница Иванова-Рулинска, която сподели, че снимането на концертите е било голямо предизвикателство за тях. «Интересно и зареждащо е, но същевременно и много трудно. Радваме се, че станахме част от този проект», каза още Деница.

Всичките фотографии, създадени по време на фестивала, ще бъдат дарени на Регионална библиотека «Христо Смирненски» – Плевен. На музикалния отдел на библиотеката ще бъде дарен и пълният запис от четирите концертни вечери. Фирма «Рули» е събрала концертите в четири компактидска, които са поставени в специална, луксозна опаковка.

IMG_3323

Така ще направим възможно отзвук от звуковото изящество от фестивалните вечери да достигне до много повече хора, обясниха идеята на дарението организаторите.

IMG_3317

IMG_3325

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...