Начало / Култура / Изложба от Националния конкурс на Алианц България откриват в Плевен

Изложба от Националния конкурс на Алианц България откриват в Плевен

 

Художествена галерия „Илия Бешков” ще бъде домакин на регионалната изложба-конкурс за наградите от Националния конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика. В изложбата ще бъдат включени конкурсни творби на автори от Ловеч, Плевен, Видин, Враца, Монтана и Лом. Тя ще бъде открита  на 4 юни и ще продължи до 2 юли, научихме от Антония Караиванова, главен уредник в галерия „Бешков”.

Националният конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика  свои творби. По такъв начин ще  се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се  обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.

Организаторите са предприели действия  за осъществяване на  изложба в чужбина , на която да бъдат показани наградените  творби и каталог с всички наградени автори и участници в заключителната изложба през 2016 г.

Проектът  се организира от Алианц България  със съдействието на Централното ръководство и на съответните регионални групи на СБХ.

В продължение на две календарни години 2015- 2016  на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете –Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна . Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика.

В края на 2016 година в  София ще  се проведе  заключителна  изложба-конкурс, по време на която официално ще бъде връчена  Голямата награда на Алианц България  за живопис, скулптура и графика. В заключителната изложба участват всички наградени автори от шестте регионални изложби.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...