Акценти
Начало / Политика / Изключиха Борислав Илиев от групата на ГЕРБ в ОбС-Плевен

Изключиха Борислав Илиев от групата на ГЕРБ в ОбС-Плевен

Заради неспазване на общо решение вчера Борислав Илиев е изключен от групата на ГЕРБ в Общински съвет – Плевен. Причината за изключването на Илиев е, че на вчерашното заседание той гласува различно от съпартийците си и подкрепи предложението да влезе като допълнителна точка в дневния ред изслушването на екипа архитекти, автори на проекта за реконструкция на централната пешеходна зона в Плевен.

На пресконференция днес председателят на групата Мартин Митев отказа да влиза в детайли за освобождаването на Борислав Илиев, позовавайки се на правото да не споделя публично вътрешнопартийни решения. Не е морално това да става достояние на широката общсетвеност, заяви Митев.

По думите му вчерашната случка в Общинския съвет е поводът, а не причината за изсключването на Илиев от групата на ГЕРБ. Това е капката, която преля чашата, а причините са много, заяви Митев, допълвайки, че те са насложени назад в последните три години.

Борислав Илиев е изключен от групата на ГЕРБ в местния парламен съгласно действащия правилник на Общински съвет – Плевен. Системното нарушаване на правилата, несъобразяването с политическото становище и незачитане общото мнение на мнозинството довеждат до неговото изключване.

На журналистически въпрос ще бъде ли изключен Борислав Илиев и от ГЕРБ, Мартин Митев, в качеството си на председател на общинската структура на партията в Плевен, каза, че предстои заседание на общинското ръководство, на което ще се обсъди дали Илиев да бъде изключен и от ГЕРБ.

Борислав Илиев остава независим съветник до края на мандата на Общинския съвет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...