Начало / Икономика / Изграждането на депото за регион Левски-Никопол върви по график

Изграждането на депото за регион Левски-Никопол върви по график

депо санадиново

Изграждането на регионалната система за управление на отпадъците в регион Левски-Никопол върви по график и депото се очаква да бъде готово до края на месец март 2016 г. Това е заявил кметът на Никопол – Емил Бебенов, по време на провелия се вчера информационен ден във връзка с изпълнение на проекта. Регионалното депо се изгражда в село Санадиново, община Никопол със средства по  ОП“ Околна среда 2007-2013 г.  Общата му дстойност 43 170 924,24 лв. От тази сума за сметка на Европейски фонд за регионално развитие на Европейския съюз – 34 639 599,30 лв., а държавата финансира проекта с 6 112 870,46 лв. Собствения принос на общините от регион Левски (Никопол) е за 2 418 545,48 лв.

 В събитието са взели участие кметовете и зам.- кметовете на  общините партньори по проекта- Левски, Павликени, Никопол и Белене, председателите  на Общинските съвети в Никопол и Белене, както и представители на  фирмите изпълнители по проекта , граждани и журналисти.

Подробна презентация за извършеното на строителната площадка е представила инж. Магдалена Русаринова-ръководител на проекта.

Кметът на Никопол –  Емил Бебенов, е  обяснил пред жителите на Санадиново и гостите на селото какви са ползите от изграждане на подобно съоръжение на територията на общината. Той е отчел, че за времето от стартирането на строителните работи в процес на изграждане са всички подобекти на площадката: изграден е изцяло нов електропровод от 3200 м.; изградени са на 80% външните за площадката ВиК връзки; сключен е договор с изпълнителя и започва реконструкцията и рехабилитацията  на пътя между селата Санадиново и Петокладенци, предстои изграждането на петоварната станция в Павликени.

Местните хора са проявили  сериозен интерес към бъдещото съоръжение, благодарение на което се очаква да бъдат създадени и нови работни места, информира Анелия Димитрова, директор на дирекция в Община Никопол и член на ЕИУП.   За по-добрата информираност на гостите и жителите на Санадиново  е било организирано посещение до строителната площадка и  представяне на място на извършеното.

депо санадиново (2)

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...