Начало / Спорт / Злато и бронз за младите боксьори на Спартак от Държавното първенство за ученици

Злато и бронз за младите боксьори на Спартак от Държавното първенство за ученици

боксБоксьорите на Спартак (Плевен) спечелиха титла и бронзов медал от проведеното между 17 и 21 октомври в град Русе Държавно лично-отборно първенство за ученици., съобщава сайтът plevensport.eu. 94 състезатели, разпределени в 20 категории, излязоха на ринга, като между тях бяха и четирима боксьори от нашия град. Златното отличие извоюва при най-тежките (кат. над 76 кг.) Владислав Янков, който се класира директно за финала, тъй като в категорията имаше само още един боксьор. Там плевенчанинът победи Вениамин Кирилов от Лом след технически нокаут в третия рунд.

В категория до 41.5 кг, където взеха участие само четирима състезатели, плевенското момче Мариян Ламбев се окичи с бронзовия медал, като в полуфинала отстъпи с технически нокаут в третия рунд от Георги Радостинов от Черно море (Варна).

Другите двама млади плевенски боксьори отпаднаха в четвъртфиналите, като не успяха да стигнат до медалите. В категория до 56 кг възпитаникът на боксов клуб Спартак Тихомир Йонков загуби по точки от Красимир Кръстев от Локомотив (София), който малко по-късно спечели титлата. Стефан Андреев пък престоя на ринга само един рунд, като в мача си в категория до 34 кг допусна да бъде победен с технически нокаут от Георги Станчев от Русе.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...