Акценти
Начало / Политика / За първи път парламентът ще има звено за контакт с местната власт

За първи път парламентът ще има звено за контакт с местната власт

IMG_5188 Цецка ЦачеваЗа първи път в Народното събрание е създадено звено, което пряко ще контактува с кметовете на общини и областните управители. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен председателят на парламента Цецка Цачева. Идеята за създаването на това звено е да има по-тясно сътрудничество между народните представители и кметовете на общини и областните управители, за да се подобри диалогът между двете страни, поясни Цачева.

Звеното за контакт с местната власт ще се ръководи от сътрудник към политическия кабинет на председателя на Народното събрание и ще е на негово пряко подчинение. А на форум, с определена периодичност, ще се обсъждат проблемите на общините, каза още Цачева.

През тази седмица  предсои в парламентарните комисии да се обсъдят три важни законопроекта, свързани с бюджета на държавното обществено осигуряване, бюджета на НЗОК и републиканския бюджет за 2015 г.  Много е важно те да бъдат обсъдени бързо в комисиите, за да минат на първо четене в парламента и да наваксаме забавянето, подчерта Цачева.

Тя изтъкна, че за Бюджет 2015 г. е важно да се отчете случващото се в ЕС и по-точно предвидените 16 млрд. евро за България за следващия програмен период. Но те ще започнат да пристигат едва от средата на 2015 г., отбеляза Цачева. За Северозападна България и по-специално за регион Плевен е важна програмата „Развитие на човешките ресурси”, по която ще бъдат отпуснати 1 млрд. евро, като основна част от тях са за нови работни места.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...