Начало / Видео / За първи път изградиха скаутски лагер в центъра на Плевен (снимки, видео)

За първи път изградиха скаутски лагер в центъра на Плевен (снимки, видео)

За първи път в центъра на Плевен се провежда скаутски лагер. Той е позициониран в Градската градина и е организиран от клуб „Лъвче”. Тази година най-малкият участникм в лагера е 4-годишният Алекс, научихме от Линка Михова, ръководител на клуба и лидер към Организацията на българските скаути. До края на седмицата той и другите участници между 7 и 10 години ще се обучават, ще правят демонстрации, а в края на седмицата успешно преминалите изпитанията, ще положат и скаутска клетва. В момента „Лъвчетата” са 25 на брой, а общият брой на участниците в лагера е 35. В края на седмицата ще бъде направена екскурзия до Деветашката пещера, където ще бъде разположен палатков лагер и най-смелите скаути ще останат да нощуват там.
Освен представителите на плевенския скаутски клуб, в мероприятието се включиха и от скаутски клуб „Кафяв мечок” – София, стафски екип от двама представители от Варна, които ще бъдат треньори и гости от Русия в лицето на Оля Каменски, придружен от двама скаути. В предходните години са идвали повече гости от Русия, уточни Линка Михова, но тази Оля Каменски, който е скаут-мастер на руската организация, помага за цялостната подготовка на лагера. Така бъдещите скаути ще имат възможност да се спускат по въжета, да се учат как да палят огън и други полезни неща.
Официалното откриване бе днес, като то се проведе с изпълнение на химна на Република България и издигане на националния флаг. На него присъстваше Дамянка Владимирова, зам-кмет на Плевен. Самият скаутският лагер е част от програмата на Общината „Ваканция в Плевен – 2015″.

Следваща Предишна
скаути
скаут
скаути

скаути
скаутски лагер
скаутски лагер
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...