Начало / Общество / За пръв път Областни междуведомствени звена ще гарантират нормалното протичане на вота на 5 октомври

За пръв път Областни междуведомствени звена ще гарантират нормалното протичане на вота на 5 октомври

урна-с-бюлетини

Национално междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за 43-то Народно събрание на 5 октомври 2014 г. създадоха МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България, информират от пресцентъра на Прокуратурата. За първи път ще бъдат създадени и областни междуведомствени звена, в чийто състав ще участват окръжен прокурор, директор на ОДМВР и директор на ТД „Национална сигурност“.

В рамките на правомощията си междуведомственото звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота.

Националното междуведомствено звено и областните звена ще действат от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена и в трите институции за осигуряване на необходимото взаимодействие между тях.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...