Начало / Култура / За пети път Плевен ще е домакин на Националния фестивал „Мизия танцува”

За пети път Плевен ще е домакин на Националния фестивал „Мизия танцува”

За пети пореден път Плевен ще бъде домакин на Националния фестивал „Мизия танцува”, организиран от клуб за народни танци „Българско хоро”. Тази година ще има промени в регламента, като те касаят основно участниците. Тричленно жури ще определя победителите, но имената на съдиите ще станат ясни в деня на фестивала.
Припомняме, че миналата година над 1 000 участници от 26 клуба в страната се представиха във фестивала, а стотици плевенчани се хванаха на хорото, което се изви на площада. Датата, определена за тазгодишния фестивал, е 17 октомври.
Според новите правила на регламента, представянето на клубовете трябва да бъде в рамките на 6 мин. и да включва две хора по избор на участниците. В случай че се регистрират повече от 6 групи с над 40 участници, ще се проведе отделно класиране. Специалната награда за „Най-добре представено хоро от Северняшка фолклорна област” ще бъде дадена на една от групите, които изрично са посочили, че искат да се състезават за нея. В този случай те трябва да представят трето хоро, което да е предварително обявено в заявката. В този случай времето за представяне трябва да бъде в рамките на 9 мин.
По традиция домакините не участват в конкурсната част. Повече информация на може да бъде намерена на: www.miziatancuva.com

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...