Акценти
Начало / Политика / За мораториум върху обществените поръчки и концесиите настояват от Реформаторския блок

За мораториум върху обществените поръчки и концесиите настояват от Реформаторския блок

Реформаторски блок - Плевен

Ние, от Реформаторския блок алармираме да се наложи мораториум срещу всички обществени поръчки,  концесии и назначения, които се правят от това правителство в „12 без 5”. Това заяви на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски, организационен  секретар на Реформаторския блок. Той посочи, че само преди десетина дни от АПИ са обявили две големи обществени поръчки в размер на 300 млн.лв., за които дни преди това се е твърдяло, че няма откъде да дойде финансирането.  Успоредно с това се е оказало, че  последните дни преди влизането в сила на 1 юли 2014 г. на новия Закон за обществените поръчки, са направени обявления за още около  1300 обществени поръчки. Стахановски рекорд нарече това Найден Зеленогорски и акцентира, че навежда на мисълта за ново преразпределение на порциите, с идеята близки  до управляващите компании да вземат преднина и да завладеят определени нива.

Според Зеленогорски с тези действия държавата се вкарва в още по-тежка обществено-политическа и икономическа криза и това ще изправи следващото управляващо мнозинство пред много тежко наследство. Коректно е сегашното правителство, което си отива, да не прави резки ходове и да не прави големи харчове, защото те ще бъдат плащани от българския  данъкоплатец, подчерта още той.

Зеленогорски обяви, че Реформаторският блок е пред подписване на коалиционно споразумение за предстоящите предсрочни парламентарни избори.  Той обяви, че се работи много активно за структуриране на блока с обиколки в страната. „Реформаторският бок  е единствената морална и управленска алтернатива на случващото се в България, вина за което има и опозицията в българския парламент.  Реформаторският блок може да е новият политически играч, който да гарантира чисто, експертно управление”, изтъкна Зеленогорски..

Той каза още, че се обсъжда възможността за индивидуално членство в Реформаторския блок, към което вече има проявен голям интерес.

Зеленогорски коментира  и избраната дата за предстрочните парламентарни избори, като беше категоричен, че тя е „най-удачна единствено за ДПС”, защото ще даде възможност за масово гласуване на изселниците, които по това време ще са при роднините си в България заради религиозния им празник. Според реформаторите най-подходяща дата за предсрочния вот е била 12 октомври. „С избора на 5 октомври ще се даде възможност  да се оформи мътно управленско мнозинство”, категоричен е Зеленогорски.

Той и присъстващите на пресконференцията представители на местни структури, включени в Реформаторския блок, акцентираха върху опасното разрастване на контролирания вот, срещу който единствения начин за противопоставяне е масовото гласуване. Само така  може да се намали ролята на контролирания  вот, изтъкна Милчо Илиев, председател на областната организация на БЗНС – Плевен. Изчезването на реалната политика, която може да извади страната  ни от тресавището  и да я доведе до благоденствие, е именно заради разрастващия се контролиран вот, заяви Милчо Илиев.

Затова от Реформаторския блок продължават да настояват за изчистване на мъртвите души от избирателните списъци, за въвеждане на активната регистрация и на машинно гласуване.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Бойко Петров

    Тия живи ли са ? Как не ги е срам да се появяват