Акценти
Начало / Икономика / За Гърция – най-добре с пари в брой

За Гърция – най-добре с пари в брой

„Българските граждани, които имат намерение да пътуват до Гърция, трябва да бъдат подготвени за възможността, че банковите услуги – включително обработка на кредитни карти и обслужване на банкомати  в цялата страна, потенциално биха могли да станат ограничени за неопределенпериод. Препоръчваме наличие на достатъчно евро в брой за покриване на извънредни ситуациии непредвидени обстоятелства“. Това съветват от българското Външно министерство.

Междунременно гръцкото правителство съобщи, че ограниченията за теглене н пари отбанкоматите в Гърция не важат за чуждестранните туристи, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Ограничителните мерки не се отнасят до онези, които използват дебитни или кредитни карти,издадени извън Гърция“, се казва в съобщението на правителството, което иска да  успокои туристите в Гърция в разгара на летния сезон, предаде БТА.

Кабинетът реши банките да останат затворени до 6 юли и тегленето на пари от банкоматите да бъде ограничено до 60 евро дневно. Той забрани превода на пари зад граница. Разплащането за стоки и услуги с карти, издадени в Гърция, ще бъде възможно само на територията на страната.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...