Акценти
Начало / Общество / Затворник-висшист учи лишените от свобода в Плевен на немски език

Затворник-висшист учи лишените от свобода в Плевен на немски език

библиотека-затвор
Английски и немски език учат лишените от свобода в Плевенския затвор. С това се е ангажирал библиотекарят в Затвор – Плевен Георги, който е висшист и е завършил икономика в Кайзерслаутерн, Германия. Това стана ясно по време на работното посещение, целящо да покаже резултатите от реализирането на проекта „Свобода зад решетките”. Младият плевенчанин, който тази година ще навърши 30 години, е в затвора от 10 месеца за нанасяне на телесна повреда.

Той сподели, че любимото четиво на затворниците са криминални и любовни истории. Посетителите на библиотеката са около 1/3 от лишените от свобода, тъй като другите са неграмотни. Не са малко и любителите на правната литература. Най-вече това са осъдените на доживотен затвор. Своите познания на правна тематика те демонстрираха и пред представителите на институциите, които ги посетиха днес.

библиотека затвор
Георги провежда и курсове по немски за 10 човека, които се обучават вече пети месец. Задължителното условие за обучаващите се е, те да имат завършено основно образование. Уроците се провеждат по учебник, изтеглен от интернет и по знанията на Георги, които е натрупал в Германия.

библиотека затвор

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...