Акценти
Начало / Общество / Започва събарянето на част от къщите на „Жилфонд“, гонят ромите от други заради автоморгите

Започва събарянето на част от къщите на „Жилфонд“, гонят ромите от други заради автоморгите

Другата седмица започва събарянето на част от къщите на „Жилфонд“. Това стана ясно по време на редовната оперативка в Община Плевен. Припомняме, че общо 19 къщи от фонда на общинското предприятие ще бъдат съборени, защото са в лошо състояние, като за част от тях мерките ще се предприемат спешно, тъй като са и опасни.

Повечето от къщите са стари, наемателите допълнително са ги занемарили в хигиенно отношение. Нещо повече – в някои от дворовете са направени и незаконни автоморги, което е недопустимо. В тази връзка кметът на Плевен Георг Спартански посочи, че предупредителни писма са изпратени до ромските фамилии, които живеят в общински жилища на бул. „Георги Кочев“. Въпреки предупреждението, през почивните дни той лично се е уверил, че търговията с авточасти в общинските имоти продължава. Затова ползвателите ще бъдат направо изгонени при следващо констатирано нарушение от страна на Общинския инспекторат, който вече патрулира и през почивните дни.

Спартански отново посочи, че щом някой може да върти бизнес и да изкарва пари, не е крайно нуждаещ се и няма нужда от общинско жилище. Той допълни, че част от сградите са в много лошо състояние именно заради ползвателите им и не може да се инвестират пари за ремонти, когато наемателите унищожават направеното.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...