Начало / Общество / Започва прием на документи за предоставяне на почасови услуги на възрастни и хора с увреждания в Плевен

Започва прием на документи за предоставяне на почасови услуги на възрастни и хора с увреждания в Плевен

Прием на документи по проект „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“ започва на 3 май, информират от пресцентъра на Община Плевен. Центърът за почасови услуги ще помага на възрастни и хора с увреждания в Плевен.

Срокът за изпълнение на проекта е 25 месеца, а този на предоставяне на услугите – 18 месеца.

Проектът „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда” ще предлага прилагането на комплексен подход за предоставяне на интегрирани почасови социални услуги на територията на град Плевен. Целева група на проекта ще са хора с увреждания и техните семейства, както и хора над 65 г., с ограничение или невъзможност за самообслужване. Чрез проекта ще се предоставят интегрирани услуги за хората с невъзможност за самообслужване, както и за хора с увреждания, чрез съчетаване на комплексни действия в посока на осигуряване на дългосрочна грижа, включително социални, здравни и психологически, в общността и/или в домашна среда; ще се оказва подкрепа за организиране на ежедневието и създаване на условия за социални контакти.

Общата стойност на проекта е в размер на 499 881,88 лв., а началото на предоставянето на услугите трябва да бъде поставено на 01.08.2016 г. (индикативно) и да приключи на 31.12.2017 г., като предстои удължаване до 28.02.2018 г..

Информация за необходимите документи може да намерите тук.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...