Акценти
Начало / Образование / Зам.-министър Калин Каменов: Не съм удовлетворен от това, което видях след ремонта в Спортното училище

Зам.-министър Калин Каменов: Не съм удовлетворен от това, което видях след ремонта в Спортното училище

Спортно училище нова учебна година

Неудовлетворен съм от това, което видях в сградата на Спортното училище – една ремонтирана фасада, но вътре са старите класни стаи, със старите чинове. Това коментира днес зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, който беше гост на откриването на новата учебна година в Спортното училище в Плевен.

Искрено се надявах да видя и ремонтирани класни стаи, както и училищния салон, но за съжаление това, което видях не отговаря на моите очаквания, каза зам.-министърът по повод извършения голям ремонт в Спортното училище. По думите му отпуснатите 1 300 000 лв. са дадени за ремонт на фасадата. „Но не хубавата фасада прави спортистите. Те се изграждат в салоните, в залите, нещо, което не се е случило тук”, подчерта Каменов.

Според него,  когато се прави ремонт,  е хубаво той да бъде така планиран и предвиден, че да е в цялостен обсег, за да има комфортна среда за учениците, които учат и се развиват като спортисти тук. „Видях доста забележки по изпълнението на техническата част на проекта. Ще се поинтересувам кой и как е приел обекта и се надявам много скоро да получа отговори на тези мои въпроси, за да разбера как е издаден този обект, при положение, че вътре видях доста дефекти, свързани със строителството, особено по отношение на ученическия стол“, каза още Каменов.

Попитан дали Министерството на спорта ще може да отдели средства, за да бъдат ремонтирани и класните стаи , Калин Каменов отговори, че това едва ли ще е възможно през тази година, тъй като са заварили в министерството почти изпразнен, реализиран бюджет, само с пари за заплати. „Надявам се това да бъде възможно през следващата година”, добави Калин Каменов.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...