Акценти
Начало / Общество / Заключиха вратата на Мавзолея пред феновете на Спартак

Заключиха вратата на Мавзолея пред феновете на Спартак

IMG_5611 Шествие фенове Спартак

Шествие по повод Десети декември организираха фенове на футболния Спартак – Плевен. В 18.30 часа те се събраха пред Драматичния театър, за да се отправят по централната пешеходна зона в града до Мавзолея-параклис „Св. Георги Победоносец”. Минути преди да тръгнат, пътят им беше пресечен от друго шествие – това на симпатизанти на „Атака“. За да избегнат неприятни инциденти, феновете на Спартак забавиха тръгването си.

Към Мавзолея те тръгнаха с възгласи „България”, „Свобода или смърт” и пеейки патриотични песни достигнаха площада. Начело на колоната носеха плакат с надпис „137 години свободен Плевен”.

Когато шествието на феновете навлезе на централния площад, охраняващите полицаи ги отклониха встрани, за да изчакат изтеглянето на шествието на „Атака”. При разминаването между двете групи се чуха викове: „Защо не сме заедно”, „България е една”. Дори участници в различните шествия се здрависаха и поздравиха за празника. Така се размина без инциденти между двете групи.

IMG_5637 Шествие фенове Спартак

Феновете на Спартак и присъединилите се към тях плевенчани бяха разочаровани, че докато изчакваха да се изтегли групата на „Атака”, някой заключи вратите към Мавзолея. Момчетата се посуетиха и няколко от тях прескочиха оградата, за да поднесат венец пред Вечния огън. После сведоха глави в едноминутно мълчание.

Шествието им завърши със запалени димки пред Мавзолея и високо издигнат български флаг.

IMG_5643 Шествие фенове Спартак

IMG_5625 Шествие фенове Спартак

IMG_5653 Шествие фенове Спартак

IMG_5656 Шествие фенове Спартак

IMG_5641 Шествие фенове Спартак

IMG_5604 Шествие Атака

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Вие в ред ли сте? Да отразявате „шествието“ на 15 лумпени – скинарчета и криминогени без работа?!

  2. Явно е по- интересно да те отразят теб,как седиш на дивана и гледаш турски сериали или Биг Брадър.За твоя информация част от “лумпените“ са студенти,други са ученици,трети са съвсем нормални работещи хора обичащи Плевен!