Начало / Общество / Завърши обновяването на екологичния кът за отдих в Червен бряг

Завърши обновяването на екологичния кът за отдих в Червен бряг

Червенобрежани се радват на обновен екологичен кът за отдих, информират от пресцентъра на местната администрация в Червен бряг. Екологичният проект за изграждане на зона за отдих до ЖК „Победа” бе сред 18-те одобрени инициативи на общини, кметства, училища и детски градини в Плевенска област, които получиха финансиране по Националната програма “Чиста околна среда 2015” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс “Обичам природата и аз участвам”.
В рамките на проекта бяха изградени и възстановени алеите, затревени и озеленени с нови храсти и дървета, изградена бе настилка от каменни плочи на тревна фуга, поставени четири броя пейки, две маси за пикник и четири кошчета за отпадъци. На обновената площадка обаче най-много се радват децата, защото там вече се играе безопасно, монтирани са нови люлки и пързалка, има и една тенис маса.
С този проект Община Червен бряг успя да привлече нови 8989.64 лв. за благоустрояване на зоната за отдих в близост до най-големия жилищен квартал, в който живее една трета от населението на града. Площадката е разположена между улиците „Дядо Вълко“, „Търговска“ и „Вихрен“, в източната част на града. Общата стойност на проекта е 15 208.42 лв., като от тях собственото финансиране е 1562.44 лв. и остойностен доброволен труд – 4656.35 лв.

Снимка: Община Червен бряг

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...