Акценти
Начало / Икономика / Забраниха движението по моста при село Чомаковци

Забраниха движението по моста при село Чомаковци

мост

Забранено е движението по моста при село Чомаковци, съобщават от пресслужбата на Областната администрация. Заради предаварийното състояние на мостовото съоръжение над р. Искър на Път ІІІ-306, Червен бряг – Кнежа -Чомаковци, Областно пътно управление – Плевен, е предприело действия за забрана движението на пътни превозни средства по моста от 6 януари до приключване на аварийните ремонтно-възстановителни работи, без да е посочен краен срок.

По време на аварийния ремонт движението по Път ІІІ-306 ще бъде пренасочено по обходен маршрут: от гр.Луковит до гр.Долни Дъбник по Път І-3, от гр.Долни Дъбник до гр.Кнежа по Път ІІ-13, от гр.Кнежа до гр.Оряхово по Път ІІІ-306.

Движението на транспортни средства под 5 тона обслужващи населението на Община Червен бряг ще се осъществи по маршрут: с.Чомаковци – с.Лепица – с.Сухаче – с.Горник – гр.Червен бряг.

Състоянието на моста се следи от Областна администрация – Плевен, още от 2012 г., от когато има десетки писма от институции за укрепване на моста или изграждане на ново съоръжение. Последната проверка е от 12 декември, когато ОД на МВР и Областно пътно управление са сигнализирани за затваряне на моста и възстановяването му.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...

2 коментари

  1. цветелина куновска

    Защо го затвориха през зимата,обходния път е доста лош за през зимата?

  2. румен георгиев

    Затвориха го на думи иначе си е в експлоатация. За да си вържат гащите от общината и от агенция пътна инфра структура. Ако падне някой или стане нещо, да кажат , че е спрян от движение. Но и шофьорите на тежки автомобили са гадове. Свалиха табелите за ограничаване на дистанцията между автомобилите за преминаване по моста , която беше 70 м.наредиха някакви бордюри , незнайно защо , вероятно общинска тъпотия. Справка Воден цикал Ч.бряг тази есен.
    Нямат край тези неща. А най- лесно ще стане с два
    Камиона баластра от двете странина моста и проблема е решен с минаването. Въпроса с ремонта обаче за сега не е ясен. Знае се ,че е първият обект за ремонт тази година, но няма проект нито изпълнител. И поне в близките 3 месеца нищо не се знае.