Акценти
Начало / Икономика / Есенният пазар на недвижими имоти ще бъде активен, прогнозират брокери

Есенният пазар на недвижими имоти ще бъде активен, прогнозират брокери

Плевен

Според брокерите от „Сдружение брокери на имоти” есенният пазар ще бъде активен, особено по отношение на наемите. Очакванията са, че след множеството огледи през лятото, купувачите ще вземат крайни решения за покупка. Това би раздвижило пазара, тъй като ще влее свежи пари в имотите, коментират от сдружението.

Брокерите от СБИ логично очакват решението за КТБ, което може да рефлектира и върху другите банки, а това би променило ситуацията на пазара за недвижимости.

От сдружението  съобщавата, че са на финалната права на оформянето на проекто-закона, регулиращ бранша. Основният момент в него е създаването на национален регистър на брокерите, контролиран от държавата. Идеята за национален регистър, контролиран от държавата, е съгласувана и обсъждана до този момент от СБИ с Министерството на правосъдието, Министерството на труда и социалната политика, Агенция по вписванията, Национална агенция по приходите, Комисията за финансов надзор, сродни организации като БАНС (Българска асоциация на недвижима собственост) и НСНИ (Национално сдружение недвижими имоти).

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...