Акценти
Начало / Политика / Емил Бебенов: Нямам притеснение, че се иска пълен финансов одит на Община Никопол

Емил Бебенов: Нямам притеснение, че се иска пълен финансов одит на Община Никопол

Николай Бебенов

Нямам притеснение, че се иска пълен финансов одит на Община Никопол, заяви на пресконференция днес кметът на Никопол Емил Бебенов. Това той каза по повод обявеното по-рано от общински съветници от Никопол на друга пресконференция, че ще искат пълна информация за финансовото състояние на крайдунавската община.

На пресконференцията Бебенов изброи направеното от него до момента в никополската община. Той посочи, че в седем населени места се ремонтират площадите, като стойността на ремонтите е над 800 000 лв. Завършва се изграждането на четвъртокласен път на разклона със село Санадиново  и на улица в село Черквица на обща стойност 4 млн. 700 хил.лв. Успешно се работи по програма „Трансгранично сътрудничество”, по която има реализирани няколко проекта. Само един от тях е на стойност близо 5 млн. лв. и е за реконструкция на повече от 8 км пътища в общината. Бебенов подчерта  същественото значение проекта за изграждане на хидро-техническо съоръжение за предпазване на Никопол от високи води на река Дунав. По същия проект ще бъдат залесени около 500 дка в землището на Никопол.

В момента се работи по изграждането на регионално депо, което ще обслужва пет общини – Никопол, Белене, Левски, Свищов и Павликени. Стойността на проекта е над 43 млн. лв.

Много добре се работи и в социалната сфера, където също има реализирани няколко проекта. Осигурява се храна за повече от 60 деца, поета е грижата за 90 възрастни хора.

Сериозният проблем, с който трябва да се справя община Никопол, е високата безработица, изтъкна Емил Бебенов, посочвайки, че нивото на безработица в общината е над 40%. Затова е много важно, че общината е успяла да осигури работа на близо 340 човека, като по програми за заетост са наети над 170 , а по изброените проекти са създадени работни места за още близо 170 човека.

Що се отнася до продажбата на земя, кметът на Никопол заяви, че е направена единствено, за да бъдат покрити стари задължения на Общината.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...