Акценти
Начало / Спорт / Елизабет Оморегие се разписа с три гола за новия си отбор

Елизабет Оморегие се разписа с три гола за новия си отбор

Елизабет ОморегиеПлевенчанката с нигерийски корени Елизабет Оморегие ще играе за Крим Меркатор. Това съобщи спортният сайт plevensport.eu., позовавайки се на  официалния сайт на словенския тим. Бившата хандбалистка на плевенския Шугар и националка е една от най-добрите състезателки в България през последните години, а е едва на 17 години. В новия си отбор чернокожата перла ще играе заедно с още една българка – Глория Павлова. През този сезон Крим Меркатор ще вземе участие в групите на Шампионската лига и това е прекрасен шанс за изява за двете българки. Според клубния сайт Оморегие ще е еднакво полезна както в защита, така и в нападение.

Елизабет ще продължи и образованието си в словенската столица Любляна. „Много съм щастлива, че съм тук. На 17 години съм и за мен това е голяма крачка в кариерата ми. Нямам търпение да започна работа с екипа и да постигаме победи заедно“, сподели Лиза.

Няколко дни след своето пристигане Елизабет Оморегие направи и страхотен дебют в Шампионската лига, след като игра за своя нов клуб в първия мач от групата срещу силния отбор на Хипо (Австрия). Българката помогна на своя отбор да спечели мача с 32:20. Лиза отбеляза 3 попадения и така стартира много успешно в най-престижния клубен турнир. Другата българка Глория Павлова не взе участие в срещата.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...