Акценти
Начало / Крими / Екшън край Никопол със знакови бракониери

Екшън край Никопол със знакови бракониери

лодкаПри проверка при граничния пункт в района на Белене инспектори от ИАРА – Плевен са забелязали във водите на Дунав рибарска лодка, която се движи на скорост от румънския бряг към българския. Инспекторите се насочват към нея и когато навлиза в нашата територия, те започват преследване и опит да  извършат проверка. Двете лица в лодката се опитват да избягат и препятстват проверката като започват да блъскат борда на служебната лодка на ИАРА. За случая веднага са уведомени  РУ „Полиция“ Никопол и Гранична полиция. В района на гр. Никопол лодките излизат на брега. Лицата са заловени и са им съставени 5 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите.Тези лица са знакови бракониери от гр. Никопол по река Дунав, съобщават от ИАРА – Плевен. Преди месец инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Велико Търново, също са били хванали тези лица и са им съставили 7 акта.

В процеса на проверката, инспекторите са съставили и 3 акта на лица, извършващи любителски риболов без билети. Риболовните им уреди са отнети.

 

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...