Акценти
Начало / Образование / Езиковата гимназия в международен ученически обмен с гимназии във Франция и Италия

Езиковата гимназия в международен ученически обмен с гимназии във Франция и Италия

Езикова гимназия  париж

Гимназията с преподаване на  чужди езици в Плевен и през тази учебна година продължава партньорството си  с гимназии „Етиен Йомишен”- Шалон ан Шампан (Франция) и „ Г.М. Галанти “- Кампобасо (Италия).

По време на двата обмена са предвидени  взаимни посещения на общо 30 ученици, изучаващи френски език, и 4 придружаващи ги учители, през месец април и месец май 2015г., като част от работата им по проект на тема: Религиозната архитектура в региона и цялата страна.

Плевенската гимназия ще бъде домакин на срещата през месец май. Тогава ще приключат дейностите по проекта, като работният език ще бъде английският.

Работата по проекта от международния ученически обмен помага за повишаване на езиковата компетентност на участниците в проекта, а също спомага за  опознаване на културата и ежедневието на учениците в страните партньори, коментираха от плевнската гимназия. Работата по проекта помага също учениците да изградят основни умения, като инициативност, самостоятелност, изразяване на  активна гражданска позиция.

Езикова гимназия Париж

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...