Начало / Здравеопазване / Д-р Марин Маринов: Основният проблем е, че няма нито един наказан за нападение над лекар

Д-р Марин Маринов: Основният проблем е, че няма нито един наказан за нападение над лекар

10846528_4919688846359_1444033560_n

Ние отиваме да помагаме, а ни нападат и бият, това трябва да спре. С тези думи днес д-р Марин Маринов, федеративен секретар  за „Спешна помощ“ към КТ „Подкрепа”, обобщи трудната обстановка, в която са принудени да работят спешните екипи в страната. Затова днес те излязоха с подкрепа на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, който изрече истината около този проблем, продължаващ с години.

По думите на д-р Маринов основният проблем е в това, че досега няма нито един наказан за нападение над лекар. В закона има текстове, но нито веднъж не са приложени и това създава чувство за безнаказаност у нашите нападатели, каза лекарят.

Той заяви категорично, че спешните екипи нямат вина за забавянето при повикване на адрес. Проблемът е, че има недостиг на екипи, посочи д-р Маринов. В Плевен,например, четири линейки обслужват града и още 30 села в радиус около 30 км.

За щастие през последната година над екипи на „Спешна помощ“ в Плевен не е имало посегателства, но те са солидарни с колегите си от страната, които са пострадали.

Крайно време е да се вземат мерки и този произвол върху лекарите да бъде спрян, заяви д-р Марин Маринов.

Днес всички линейки на „Спешна помощ“ в Плевен излизаха със залепени на стъклата си надписи: „В подкрепа на министър Москов”. А плевенската колегия на БЛС излезе с декларация, в която изразява подкрепа на  министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. „Нека бъдат предоставени безопасни условия на работа на всички лекари, за да могат да запазят това здраве“, е призивът от декларацията.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...