Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Д-р Мариана Лазарова: СДС излиза от кризата, готвим се за добри резултати

Д-р Мариана Лазарова: СДС излиза от кризата, готвим се за добри резултати

IMG_9778д-р Мариана ЛазароваСДС излиза от тежката криза и активно работи за добра организация на предстоящите местните избори в Плевен и цялата област.  Това заяви днес на пресконференция д-р Мариана Лазарова, областен председател на СДС. В момента се провеждат отченто-изборните събрания по общини. Те трябва  да приключат до края на месец май. След това ще се проведе и отчетно-изборно събрание на областната структура на СДС.

Д-р Лазарова информира, че са в напреднала фаза преговорите за коалиции по общини за предстоящите местни избори. „Все още не мога да дам конкретна информация, тъй като има неяснота дали Реформаторският блок  ще бъде регистриран на национално ниво или партиите в него ще се регистрират самостоятелно, като по места ще могат да се създават коалиции в още по-широк формат от този на РБ”, обясни д-р Лазарова.

Със сигурност се знае, че СДС ще участва само в дясно-центристки коалиции, единствената забрана е за коалиране с БСП и ДПС, поясни тя.

За всяка община ще се търси най-добрият формат за явяване на изборите. „Ще издигнем достойни кандидати за общински съветници, ще работим за издигане на техния  авторитет и за популяризирането им до провеждането на местния вот. Ще играем преференциално, защото нашите избиратели са интелигентни и го доказаха”, каза още д-р Лазарова.

По думите на областния председател СДС се подготвя да покаже  по-добри резултати като брой избрани кметове и общински съветници от последните местни избори.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...

Един коментар

  1. патриот НФСБ

    Кой е тоя луд, който ще гласува за СДС-изпепелена кауза?