Акценти
Начало / Здравеопазване / До 30 януари се приемат заявления за сключване на договор със Здравната каса

До 30 януари се приемат заявления за сключване на договор със Здравната каса

РЗОК - Плевен

Изпълнителите на медицинска помощ могат да подават заявления за сключване на договор с РЗОК – Плевен до 30 януари. Процедурата стартира с обнародването на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2015 г. в бр. №6 от 23.01.2015 г. на ДВ. Предвид малкото време, оставащо до крайния срок, от Здравната каса в Плевен са създали подходяща организация за прием на заявленията, съобщават от ведомството.

РЗОК-Плевен предоставя на лечебните/здравните заведения, желащи да сключат договор  за дейност с НЗОК  през 2015г. образци на заявление по чл.59, ал.1 от ЗЗО в съответствие с НРД  за медицинските дейности за 2015г., както следва :

– Заявление за сключване на договор за оказване на болнична помощ по клинични пътеки;

– Заявление за сключване на договор за оказване на високоспециализирани медицински дейности по Приложение №4 към член единствен на Наредба №40 от 2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК;

– Заявление за сключване на договор за извършване на клинични процедури;

– Заявление за сключване на договор за извършване на процедури по приложение №12,13 и 15 към член единствен на Наредба №40 от 2004 г. за определяне на основния пакет от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК.

Към заявленията РЗОК Плевен предоставя и пълен набор от документи на електронен носител, изискуеми по НРД 2015г. за медицинските дейности.

 С цел своевременната обработка на подаваните заявления от договорните партньори, са изготвени графици за подаване на заявителни документи. Същите са достъпни на официалния сайт на НЗОК, рубрика РЗОК,  /15 РЗОК-Плевен/, уточняват още от Здравната каса.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...