Начало / Общество / До 24 м/сек достигна поривът на вятъра в Плевен, фонтаните станаха студени душове

До 24 м/сек достигна поривът на вятъра в Плевен, фонтаните станаха студени душове

В 15 часа днес измерената средна скорост на вятъра в Плевен е била 14 м/сек, а поривите са достигали до 24 м/сек, научихме от Грета Георгиева, дежурен синоптик в НИМХ – филиал Плевен. Това означава, че вятърът е силен до бурен и оправда обявяването на оранжев код в нашата област.

Водните пръски достигаха почти до средата на малкия площад до Областна администрация

Необяснимо защо, въпреки предупрежденията за бурен вятър, фонтаните в центъра на Плевен днес продължиха да работят и се превърнаха в не много приятна атракция за преминаващите. И ако водните струи от големия фонтан можеха да бъдат избегнати, то реката, тръгнала надолу по централната пешеходна зона – не съвсем.

Неочквано образувалата се река стигаше почти до мол-а

Неприятно сюрпризирани бяха и посетителите, проявили неблагоразумието да седнат в кафенето в близост до фонтана в Градската градина.  Бурните пориви на вятъра докарваха на талази студени душове до  масите.

Синоптиците прогнозират, че през нощта вятърът ще отслабне, но утре сутринта отново ще се усили и ще бъде от умерен до силен. А умерен означава   от 5 до 15 м/сек, а при силен вятър скоростта му достига до 19 м/сек.

Може би утре фонтаните ще бъдат спрени? За да бъдат пуснати отново, когато вятърът утихне, а температурите отново тръгнат нагоре, каквато е предварителната прогноза.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...