Акценти
Начало / Политика / До 20 август БСП – Плевен ще е готова с листата за народни представители

До 20 август БСП – Плевен ще е готова с листата за народни представители

БСП плевен

До края на август социалистите от Плевенска област ще са готови с листата си с кандидати за народни представители на предстоящите парламентарни избори през октомври. Основните партийни организации в региона трябва да излъчат своите кандидатури и номинации, като до 15 август Общинските конференции трябва да ги обобщят и да ги подложат на обсъждане. До 20 август Областният съвет на БСП трябва да направи своето предложението до Националния съвет на партията. След заседание на висшия орган ще е ясен окончателният одобрен вариант на листата, което ще се случи до края на август.

Това съобщи на пресконференция областният ръководител на левицата Мирослав Михайлов. В срещата с медиите участваха и  народните  представители от региона Васил Антонов, Петър Дулев и Димитър Кочков.

Михайлов добави, че е важно кои ще са номинираните хора, но още по-важно е те да се ангажират с проблемите на региона. Няма ограничения в номинациите, но още е рано да се говори дали настоящите народни представители ще се озоват в следващото Народно събрание, коментира Антонов.

41 делегати от Плевенска област са участвали във вчерашния 48 конгрес на партията. Плевенските социалисти са категорични, че изборът на Михаил Миков е мъдро решение, тъй като той е партиен човек, преминал през всички нива на партийните структури и може да се справи с трудните избори, които предстоят. Процесите в БСП вървят в демократична плоскост и най-важният акцент в предстоящите месеци е успешно представяне на предстоящите избори. От БСП ще работят за по-добро представяне на Плевенска област, за стопяване на разликата с основния политически опонент ГЕРБ и ще преосмислят отношенията с основни им коалиционен партньор ДПС. Предстои и разчупване на изборната формула „Коалиция за България“, информира Васил Антонов. В нея ще се влеят браншови, синдикални, граждански организации, които ще разширят социалната база и ще дадат възможност за излъчването на нови личности.

Петър Дулев посочи, че в основния политически документ от вчерашното събитие е акцентирано върху важността от случването на големите енергийните проекти за България – „Южен поток”, ЕАЦ „Белене”, АЕЦ”Колудуй”, за чиято реализация ще се търсят допирни точки с всички политически сили в следващия парламент.

В най-близък план социалистите от Плевенска област се стягат да се качат на връх Бузлуджа, за да вземат участие в традиционния събор на левицата. До момента 2 500 души са заявили желание да участват в празника.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...