Акценти
Начало / Общество / До месец обявяват търговете за продажбата на общинската вила в Кайлъка и на сградата на „Иван Вазов“ 5

До месец обявяват търговете за продажбата на общинската вила в Кайлъка и на сградата на „Иван Вазов“ 5

галерия Христо Бояджиев

До месец ще бъдат обявени търговете за продажбата на общинската вила в парк Кайлъка и на първия етаж от сградата на ул. „Иван Вазов“ 5 (бившата Общинска художествена галерия), информира на пресконференция председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов. Местните старейшини решиха да продадат общинската вила на вчерашното си заседание. Причината по думите на Ангелов е много лошото състояние, в което се намира постройката. По груби изчисления ремонтът й би струвал около 500 хиляди лева, които Общината не може да осигури. Първият етаж от триетажната сграда е многократно наводняван, покривът й тече, необходима е цялостна смяна на парната инсталация, добави още Ангелов.

Първоначалната цена на обекта е 600 хил. лева без ДДС. Застроената площ на вилата е 340 кв. м, а разгънатата – 950 кв. м. Капацитетът й е за 30-40 души. Земята, на която е построена, е държавна. „Надяваме се да се появи купувач“, сподели Ангелов.

Общината не може да стопанисва и първия етаж от сградата на ул. „Иван Вазов“ 5, където се помещаваше Общинската художествена галерия, каза още Ангелов. Площта е 168 кв. м, а първоначалната цена, за която ще се продава, е 170 хил. лева. Земята под сградата е собственост на „Ростов“ АД, както и останалите етажи. Сградата е строена през 1937 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...