Начало / Култура / Доброто у човека е повече от омразата и злото – посланието на постановката „Боряна”

Доброто у човека е повече от омразата и злото – посланието на постановката „Боряна”

Любовта побеждава омразата, доброто у човека е повече от злото – тези послания изпраща с премиерната си постановка „Боряна” плевенската Драма. Режисьорът Димо Дешев прави класически прочит на пиесата на Йордан Йовков, която разказва за пропития с омраза дом на стария Златил и за изцеряващата любов, която влиза в този дом с младата снаха Боряна. Темата за греха, породен от жаждата за злато, за богатство, за отровата, която този грях сее има своите препратки към съвремието ни. Както и финалът, че щастието и радостта от живота не се определят от дълбочината на портфейла.

Сценографията на спектакъла е дело на Зоя Минева – бели платна, върху които като на киноекран се проектират образите на героите. В ролята на Боряна публиката видя убедителната в посланията си за любов, чистота и жизнерадост Камелия Хатиб. Прегърбеният от грижи, но и от тежък грях Златил играе Георги Ангелов, а младият и влюбен Павли – Веселин Плачков. Участват още Сергей Константинов, Георги Енчев, Мариета Калъпова, Елица Анева, Генадий Николов, Мариян Стефанов, Емил Николов.

Един силен актьорски състав, който завладя с играта си публиката. Препълненият салон – бяха поставени допълнително столове, заради големия брой желаещи да видят премиерата, на няколко пъти с ръкопляскания изразяваше отношението си към актьорската игра. В края на спектакъла аплаузите бяха дълги и бурни.

Тази вечер от 19 часа е второто премиерно представление на спектакъла „Боряна” на сцената на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. До края на месеца са предвидени още няколко представления. Не пропускайте да видите този спектакъл на плевенския театър!

Следваща Предишна
IMG_4802боряна -весо плачков и
IMG_4788боряна - мариета калъпова
IMG_4806боряна-весо плачков и жоро ангелов

IMG_4811боряна
IMG_4816боряна
IMG_4820боряна

IMG_4777Боряна
IMG_4814боряна
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...