Акценти
Начало / Образование / Добромир Косев от Математическата гимназия в Плевен се класира на първо място в Националното състезание по физика

Добромир Косев от Математическата гимназия в Плевен се класира на първо място в Националното състезание по физика

физици Математическа гимназия
Най-добре представилите се ученици от МГ „Гео Милев“ – Добромир Косев, 12 клас – Първо място, и Добрин Бараков, 7 клас – Второ място

Дванадесетокласникът Добромир Косев е най-добре представилият се ученик от Математическата гимназия в Плевен в индивидуалното класиране на завършилото днес в Плевен Национално състезание по физика. В зала „Катя Попова” тази сутрин бяха връчени грамотите и медалите на класиралите се от първо до трето място във възрастовите групи от 7 до 12 клас при индивидуалното и груповото класиране. Математическата гимназия има още един много добре представил се индивидуален състезател – седмокласникът Добрин Бараков се класира на второ място в своята възрастова група. Ученици от Математическата гимназия бяха отличени и с няколко първи, втори и трети награди в съответните възрастови групи.

В отборното класиране  МГ „Гео Милев” – Плевен има два бронзови медала, спечелени от отборите  на деветокласниците и на дванадесетокласниците.

Общо 18 ученици получиха грамоти, медали и предметни награди в индивидуалното класиране. Сред тях са и медалистите, решавали задачи от специалната тема на националното състезания, която е по програмата за Международната олимпиада по физика. В отборното класиране, което се определя от сборния резултат на тримата най-добре представили се ученици в съответната възрастова група, бяха връчени общо 15 плакета във всяка от възрастовите групи  от 7 до 12 клас.

Отбор на МГ - девети клас
Отборът на деветокласниците от МГ „Гео Милев“ – Плевен

Началникът на Регионалният инспекторат по образованието Албена Тотева поздрави участниците и връчи отличията във възрастовата група на 9 клас. ”Благодаря ви за участието в Националното есенно състезание по физика за учебната 2014/2015 г. и искам да ви пожелая успехи и в бъдеще. Европейският парламент и Съветът на европейската комисия официално обяви 2015 г. за година на развитието, която ще премине под девиза „Нашият свят,нашето достойнство, нашето бъдеще”. Вие сте нашето бъдеще, показвайте винаги своите възможности и качества, защото е много важно човек да има достойнството и самочувствието да показва успехите, които е постигнал и да има волята да ги развива”, каза в поздрава си Албена Тотева. Тя изказа специална  благодарност на представителя на Министерството на образованието – Валентина Иванова, за това, че Регионалният инспекторат в Плевен е избран да бъде домакин на този национален форум. Специална благодарност началникът на инспектората изказа на членовете на националната комисия за тяхната спокойна и прецизна работа при оценяването на участниците. Членове на националната комисия бяха д-р Иглика Асенова, д-р Светослав Иванов, доц. д-р Виктор Иванов, доц. д-р Димитър Мърваков, проф. дфн Мирослав Абрашев и д-р Димо Арнаудов, председател на комисията.

национална комисия

393 млади физици и 55 ръководители от  23 административни области на страната.участваха в Национално състезание по физика, което се проведе от 7 до 9 ноември в Плевен. То се организира от Министерството на образованието и Регионалния инспекторат по образованието  – Плевен.  До участие в Националното състезание се допускат ученици, които през настоящата учебна година се обучават в VІІ-ХІІ клас на непрофилирани гимназии и СОУ, профилирани гимназии и СОУ с прием след основно образование, както и ученици от профилирани гимназии и паралелки в гимназии и СОУ с интензивно изучаване на чужд език.

Класирането ще бъде качено на сайта на РИО – Плевен.

национално състезание физика

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...